You are currently viewing Закриване на белези с татуировка

Закриване на белези с татуировка

Никои от нас не е застрахован, че винаги ще бъде в перфектно здраве. На голям процент от хората им се случва поне веднъж в живота им да бъдат подложени на хирургическа интервенция. Както всички добре знаем, след такива преживявания остават не само неприятни спомени, но и доста неприятни белези. Често отговаряме на въпроси свързани с татуировката върху белег и решихме да разнищим основните проблеми по въпроса в една кратка статия.

На първо място ви съветваме да се консултирате с вашият лекар преди да се татуирате.Много от лекарите съветват да минат поне 4-6 месеца от операцията преди да се татуира белегът. Колкото по – релефен е белегът, толкова по трудно се рисува върху него и главното мнение, което трябва да се вземе в предвид е това на лекарското лице, а не на татуиста. В противен случай рискувате допълнителни усложнения със здравето си!

В случаите, в които се закрива белег е много по-трудно сами да си изберете дизайн. Важно е да оставите артистите да си свършат работата и да намерят подходяща форма и тонове за самото място, защото дори да сте си подбрали определен набор от рисунки, които Ви харесват те може да се окажат неподходящи за целта.

Друг важен факт е, че при внимателно вглеждане и на допир белегът се усеща и се вижда, защото тъканта е наранена и релефна.

Това са основните неща, които трябва да знаете преди да се обърнете към артистите да се погрижат за белезите ви. Татуировка има силата да прикрие грозните белези и да придаде приятна визия на нараненото място и много хора избират това решение за проблема пред лазерите. Скъпите лазерни терапии и кремовете против белези също биха могли да бъдат решение на проблема, но те имат своите недостатъци и не са ни в компетенцията.