Нашата страст към красотата създава вашата увереност

Гримът сам по себе си е форма на изкуство и като художници, нашата цел е да дадем възможност на нашите клиенти, да повишим тяхната увереност и да гарантираме, че те ще напуснат нашето студио, чувствайки се най-красиви.

Чрез подобряване на веждите нашите цели са да допълним външния ви вид, независимо от вашата възраст, стил или тип кожа, тъй като ние вярваме, че красотата е универсална.

Използвайки внимателно усъвършенствани техники, които ще приложат полуперманентен грим с най-високо фармацевтично качество, ние искаме да се погледнете в огледалото и да се влюбите в това, което виждате.

Имайки дългогодишен опит и многобройни курсове за обучение, проведени с най-добрите в бранша, ние можем да постигнем сияен, младежки вид на вашите вежди, изцяло съобразен с вашата естетика и тон на кожата.

КАК РАБОТИ МИКРОБЛЕЙДИНГЪТ?

Микроблейдинг или ръчно микропоглаждане е начин за нанасяне на микропигментация върху кожата на веждите. Използва се изцяло ръчна техника, която е много прецизнa и изисква много опит. Микроблейдингът първоначално се открива в Азия, но постепенно добива популярност в Англия и от там в целия свят.

Използваме ред фини игли, за да добавим пигментация към епидермиса; това създава деликатни щрихи, които изглеждат точно като косми на вежди и които не се размазват след заздравяване по начина, по който перманентният грим се нанася машинно.

Грижа след процедура микроблейдинг/microblading

За да зарастнат веждите ви правилно и да издържат максимално дълго време, е необходимо да полагате два вида грижи за тях – едните са непосредствено след микроблейдинга, а другите са постоянни.

Комплекс от грижи, които са полагат веднага след процедурата в първите 7-10 дни

Веднага след манипулацията, специалиста ще намаже вашите вежди със заздравяващ крем. До половин час ще се появи лимфа, която вие ще е необходимо да попиете с памучен тампон. Отстраняването на лимфата става само с леко потупване с тампон, като внимавате да не изтриете крема. Няколко часа след микроблейдинга е задължително веждите да се измият с хладка вода и антибактериален или бебешки сапун. Сапунът е отличен дезифектант, чрез който ще се предотвратят кожни инфекции като бактериален фоликулит. Измиването се извършва с кръгови движения и много лек натиск, за да се предотврати образуването на корички. Подсушават се с памучен тампон или меки салфетки. Избягват се хавлиените кърпи, защото могат да съдържат бактерии. С помощта на клечка за уши и минимално количество от препоръчания крем, който ще ви бъде предоставен от специалиста, веждите се намазват внимателно. Не бива да се прекалява с крема, защото може да стане причина за по-бързото изсветляване на пигмента. При мазането трябва да се следват характерни движения – отзад напред, по посока и срещу посоката на растежа на косъмчетата, за да може да намаже и хидратира самата кожа. В противен случай, голяма част от крема остава по естествените косъмчета и не достига добре до кожата. Намазването, също като при измиването, трябва да се извършва с лек натиск. Тези действия (измиване, подсушаване и намазване), се повтарят през следващите 7-10 дни по два пъти на ден, сутрин и вечер. При суха кожа и само при необходимост, кремчето може да бъде нанасяно и 3-4 пъти на ден. При мазна кожа, не се препоръчва да се ползва повече от два пъти на ден.

Грижата за веждите след процедурата е от изключително значение. Кожата е в уязвимо състояние и ако не спазвате дадените препоръки, крайният резултат ще бъде засегнат. 70% процента от оздравяването на веждите зависи от качеството на последващата грижа.

Ден 1: На всеки час след процедурата веждите се почистват с PhiWipes, в двете посоки с лек натиск, без да се разтяга кожата. Трябва да изчезнат последните следи от лимфа или пигмент, които кожата отделя след микроблейдинг. След всяко почистване се нанася много тънък слой крем.

Ден 2:
– при суха кожа – веждите се почистват на всеки два часа и се нанася много тънък слой крем след всяко почистване.
– при мазна кожа – веждите се почистват три пъти в деня и се нанася много тънък слой крем след всяко почистване.

Ден 3-7: Веждите се почистват с дестилирана вода.
– при суха кожа – веждите се почистват 3-5 пъти на ден и се нанася много тънък слой крем след всяко почистване.
– при мазна кожа – веждите се почистват 3-5 пъти на ден и се нанася много тънък слой крем само . вечер, а ако е много мазна – крем не се нанася изобщо.

Ако грижата не се спазва, лимфата образува коричка и пигментът пада.
Трябва да се обелят много фино. При мазна кожа може да се усети повече беленето; при суха почти не се забелязва.

През първите 7 дни веждите не трябва да се мокрят. Избягвайте да използвате крем и да нанасяте грим (фон дьо тен) върху зоната на веждите си. Избягвайте упражнения, които причиняват изпотяване.

• Веждите са по-тъмни и по-дебели в първите два до пет дни след процедурата.
• Пигментът от 7-ми до 15-ти ден след процедурата изглежда най-светъл.
• От 20-ти до около 30-ти ден отново се възвръща цвета леко.
• Има регенерация на епидермиса и пигментът се променя докато не завърши напълно оздравителния период, който е 30 дни.
• Ретуш се прави между 6 и 9 седмици след процедурата.
• Крайният резултат от процедурата се вижда след направен ретуш!

ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 30 ДНИ ИЗБЯГВАЙТЕ:
• Слънчеви бани
• Солариум
• Светлинни(лазерни)терапии
• Химически пилинг
• Пилинг с плодови киселини
• Микродермабразио
• Кремове за регенерация на кожата

Клиентът винаги трябва да пази веждите си, използвайки слънцезащитни кремове. Пигментът избледява по – бързо, ако клиента приема антибиотици и хормонална терапия.

Сертифицирани специалисти от Phibrows