Нашата страст към красотата създава вашата увереност

Гримът сам по себе си е форма на изкуство и като художници, нашата цел е да дадем възможност на нашите клиенти, да повишим тяхната увереност и да гарантираме, че те ще напуснат нашето студио, чувствайки се най-красиви.

Чрез подобряване на веждите нашите цели са да допълним външния ви вид, независимо от вашата възраст, стил или тип кожа, тъй като ние вярваме, че красотата е универсална.

Използвайки внимателно усъвършенствани техники, които ще приложат полуперманентен грим с най-високо фармацевтично качество, ние искаме да се погледнете в огледалото и да се влюбите в това, което виждате.

Имайки дългогодишен опит и многобройни курсове за обучение, проведени с най-добрите в бранша, ние можем да постигнем сияен, младежки вид на вашите вежди, изцяло съобразен с вашата естетика и тон на кожата.

КАК РАБОТИ МИКРОБЛЕЙДИНГЪТ?

Микроблейдинг или ръчно микропоглаждане е начин за нанасяне на микропигментация върху кожата на веждите. Използва се изцяло ръчна техника, която е много прецизно изкуство, което може да създаде фини вежди, 3D или 6D вежди, козметично татуиране или дори бродиране на вежди. Микроблейдингът първоначално се открива в Азия, но постепенно добива популярност в Англия и от там в целия свят.

Използваме ред фини игли, за да добавим пигментация към епидермиса; това създава деликатни щрихи, които изглеждат точно като косми на вежди и които не се размазват след заздравяване по начина, по който перманентният грим се нанася машинно.

Грижа след процедура микроблейдинг/microblading

За да зарастнат веждите ви правилно и да издържат максимално дълго време, е необходимо да полагате два вида грижи за тях – едните са непосредствено след микроблейдинга, а другите са постоянни.

Комплекс от грижи, които са полагат веднага след процедурата в първите 7-10 дни

Веднага след манипулацията, специалиста ще намаже вашите вежди със заздравяващ крем. До половин час ще се появи лимфа, която вие ще е необходимо да попиете с памучен тампон. Отстраняването на лимфата става само с леко потупване с тампон, като внимавате да не изтриете крема. Няколко часа след микроблейдинга е задължително веждите да се измият с хладка вода и антибактериален или бебешки сапун. Сапунът е отличен дезифектант, чрез който ще се предотвратят кожни инфекции като бактериален фоликулит. Измиването се извършва с кръгови движения и много лек натиск, за да се предотврати образуването на корички. Подсушават се с памучен тампон или меки салфетки. Избягват се хавлиените кърпи, защото могат да съдържат бактерии. С помощта на клечка за уши и минимално количество от препоръчания крем, който ще ви бъде предоставен от специалиста, веждите се намазват внимателно. Не бива да се прекалява с крема, защото може да стане причина за по-бързото изсветляване на пигмента. При мазането трябва да се следват характерни движения – отзад напред, по посока и срещу посоката на растежа на косъмчетата, за да може да намаже и хидратира самата кожа. В противен случай, голяма част от крема остава по естествените косъмчета и не достига добре до кожата. Намазването, също като при измиването, трябва да се извършва с лек натиск. Тези действия (измиване, подсушаване и намазване), се повтарят през следващите 7-10 дни по два пъти на ден, сутрин и вечер. При суха кожа и само при необходимост, кремчето може да бъде нанасяно и 3-4 пъти на ден. При мазна кожа, не се препоръчва да се ползва повече от два пъти на ден.

През първите дни е обходимо да се спазва следното:

  • 2-3 дни се процедурата да не се измива косата със шампоан. При първото й измиване, да се избягва допира на шампоана за коса в областта на веждите.
  • 7-10 дни да се избягва обилното потене, фитнес, танци, излагане на слънце, замърсена среда, басейни и сауни.
  • 7-10 да не се нанасят кремове за лице, фон дьо тен или пудра в областта на веждите.
  • Козметични процедури като почистване на лице, пилинг и др. могат да се прилагат след минимум 14 дни.
  • Излагането на слънце е възможно след 10 дни, но само ако върху тях се слага слънцезащитен крем.
  • След 7-10 дни, когато заздравяването е пълно, е възможно част от пигмента временно да изсветлее (той ще се появи отново след няколко дни). През този период, ако веждите изглеждат редки, могат да се ползват сенки за вежди или лек молив.

 

Постоянни грижи:

Наричат се така, защото те се отнасят за пигмента, който е имплантиран в кожата на веждите ви. За да остане той по-дълго и за да се увеличи неговата трайност, трябва да се спазват някои елементарни правила:

  • Не трябва да се използват никакви кремове за лице върху зоната на веждите, защото повечето от тях съдържат избелващи съставки. Те ще повлияят на пигмента и ще го изсветлят. При нужда, препоръчваме употребата само на чист вазелин.
  • Редовната употреба на фон дьо тен, пудра или боя за вежди, също влияе на качеството на цвета и трябва да се избягва.
  • Всяко излагане на слънчеви или UV лъчи, предварително трябва да е съпроводено с намазване на зоната с висок защитен фактор.
  • При козметични процедури, свързани с пилинг или лазерни терапии, зоната на веждите е необходимо да се избягва.