You are currently viewing Как да ни боли по-малко, когато се татуираме

Как да ни боли по-малко, когато се татуираме

Някои ги боли по-малко, други повече, но е факт, че има болка. Сигурни сме, че всеки се е чудил кое е най-болезненото място и как да боли по-малко и за вас подбрахме някои полезни съвета, които ще премахнат голяма част от болката при нова татуировка.

Добре познат факт е, че когато се татуираме ще ни боли и повечето хора си мислят, че единственият начин да намалим болката е чрез анестетици, но това не е напълно вярно. Разбира се, има хора с много нисък/ много висок праг на болка, но има определени техники, които ще Ви помогнат да намалите драстично болката. Те ще са особено полезни на хората, който са с нисък или среден праг на болка и се притесняват от татуирането, но твърдо искат татуировка. Колкото и да сте издръжливи Ви съветваме да спазвате поне някои от изброените долу съвети, когато отивате да се татуирате.


1.Не употребявайте алкохол.
  Обратно на общото разбиране, алкохолът не Ви да преминете по-безболезнено през сесията. Хората си мислят, че когато се напиеш ще си имунизиран от болка, но тази тактика работи единствено, ако се каните да участвате в кръчмарски бой и не искате да ви боли като ви удрят. Истината обаче е друга – алкохола разширява кръвоносните съдове, разрежда кръвта и ускорява пулса, ще кървите много повече и мастилото няма да влиза лесно. Естествено в много малки количества(1 глътка за смелост) няма да има проблем. Употребата на алкохол в по-големи количества само ще влоши положението и ще създаде излишни трудности за Вас и за артиста. Можем да заключим, че алкохолът води само до повече болка при татуирането.
2.Пийте повече вода. Докато сериозно Ви съветваме да не пиете спиртни напитки, ние Ви препоръчваме да пиете повече вода. Започнете да консумирате повече вода вечерта преди тату сесията и се хидратирайте, колкото можете повече.  Тази процедура ще позволи на Вашата кожа да поема мастилото по-лесно и благодарение на добрата хидратация сесията ще бъде по-кратка и мястото ще кърви осезаемо по-слабо.


3. Закусвайте/Обядвайте преди сесията.
 Погрижете се да отидете в студиото с пълен корем, защото храната ще ви направи по-издръжливи, докато минавате през болезнените преживявания. За трениращите и тези на диета – денят за татуировка е мръсен ден и можете да си хапнете, каквото Ви е вкусно, дори да е извън хранителният ви режим. Този ден е за да се забавлявате и ако искате 10 парчета панирани бутчета ,2 шоколада, една голяма пица или бургери, позволете си ги и не се чувствайте гузни.


4. Наспете се добре.
 Ще ви трябва доста енергия за татуирането, особено за големи произведения. Съветваме Ви да се наспите добре, за да може да издържите по-дълга сесия. Ако сте уморени ще бъдете изнервени и няма да можете да издържите няколко часова сесия. Повярвайте ни, всички искаме ендорфина и адреналина да помагат за блокирането на болката, а един хубав сън е в основата.

5.Почивайте си по време на сесията. Когато казваме почивайте си, нямаме предвид да спирате през 10 минути, но е добре през 1 час да се прави пауза за поне 5 минути. Почивките действат презареждащо и за Вас, и за артиста. Не оставяйте почивките да траят повече от 5-8 минути, защото рискувате тялото да отвикне с процеса на татуиране(адреналиновите Ви нива спадат) и да започне да Ви боли повече.


6. Занимавайте се с нещо друго и игнорирайте болката.
 Един от най-добрите начини да игнорирате болката е да се разсейвате с нещо. Не се концентрирайте върху болката. Щракайте си на телефона или си чатете с някой. За тези, които знаят как – медитирайте, концентрирайте се върху дишането си, останете спокойни и игнорирайте болката по време на сесията.


7.Разговаряйте.
 Разисквайте интересни теми, разговорите карат времето да лети. Ако артистът е разговорлив, разговаряйте с него, ако не, вземете си компания с Вас. Това наистина помага. От една страна си приказвате,а от друга егото няма да ви позволи да мрънкате, все пак никой не иска да се излага пред приятелите му 🙂

 

Това са ключовите факти за намаляване на болката при татуиране. Като цяло болката не е толкова голяма, колкото си въобразяват повечето хора. Някои ги боли по-малко, други повече. Ние обичаме да я сравняваме с тази от епилатора – С ЕПИЛАТОРА БОЛИ МНОГО ПОВЕЧЕ!