You are currently viewing Черепи – символика, идеи и съвети!

Черепи – символика, идеи и съвети!

Черепите са едни от най-разпространените татуировки и има основателна причина за това, те не само са зловещи, красиви рисунки, те са супер универсални. От изработката и дизайна, през позицията, чак до бъдещото освежаване, когато татуировката изгуби някои от качествата си. Ще разгледаме накратко историята и символиката на рисунките черепи, защото темата е доста спорна. Черепите имат много по-шокиращ ефект от другите рисунки, ретроспективно черепите са се смятали за символ на смъртта, на това, че сме смъртни и времето ни е ограничено ( често може да засечете череп с часовник). Дори до днес асоциираме и изобразяваме смъртта с „черепа косач“.  Мексиканците използват черепи и скелети навсякъде като декорация, когато празнуват Día de Muertos (Денят на мъртвите), който е нещо като християнската задушница, но с карнавал 🙂 ! Черепът може да се разглежда като дух, . Най-честата рисунка е естествено на човешкия череп, следван от този на козел( символ на дявола) , след тях са черепите на други създания – реални или митологични, но пак навлизаме в спорни теми.Това може би е единственото, общоприето значение на черепите и скелетите. Татуирани черепи са често срещани сред различни спец. отряди и военни звена от целият свят, оплетени със змии и ножове, те всяват страх и напомнят на носителя кои е. Значението им може да се интерпретира по хиляди начини, но няма да ни стигне мастилото да ги развием… :).

Черепите са добър вариант за всяко място и големина, защото самите рисунки са много раздвижени и могат да се манипулират, според повърхността и големината, на която ще се тушират. Могат да бъдат рисувани на врата, по ръцете, прасците,гърба,бедрата,тила и т.н. Лесно  участват във по-големи и сложни композиции като основни или поддържащи елементи, както и да понасят огромно прибавяне на поддържащи рисунки към тях – ножове, змии, сърца, цветя, пера, книги и т.н. Ако искате да закриете някоя татуировка, която е стара или ви е омръзнала, черепът е идеалният вариант. В основата си черепите са зловещи и мистични. Стоят еднакво красиво, както на мъжете, така и на жените. Преплетени с надписи/ножове/паяжини/цветя/други, изглеждат уникално. За мъжете ясно къде ще се татуират – почти навсякъде отива череп на мъж. За жените естествено най-секси стои на гърба, врата и бедрата , но всичко е въпрос на личен избор. Не спряхме да ги хвалим тия черепи, но това е самата истина – хората, които искат да си татуират череп имат най-голям избор за почти всичко свързано с рисунката.Към статията ще прикрепим полезни линкове от, които да черпите идеи за рисунки.Черепите са много често срещани сред различни спец. отряди и военни звена от целия свят.

За финал ще отбележим, че всеки сам влага смисъл в своите рисунки, каквито и да са те. Носителят може да вижда красота в  извивките, сенките и позицията на татуировката , без да влага никакъв смисъл в нея. Най-важното от целия процес е да се забавляваме, да сме доволни от себе си и да се харесваме все повече повече.  Според нас най-добрата татуировка е тази, която разпалва емоция всеки път когато я погледнеш, всичко друго е без значение!